トップページ  »   2016年8月03日14:45-15:45 FRIIS 特別講演会 Dr. Mathieu Blondel (NTTコンピュータサイエンス研究所)

場所:2号館6階611B室

Skeaker: Dr. Mathieu Blondel (NTTコンピュータサイエンス研究所)

主催:情報科学フロンティア研究院

世話人:竹内一郎

Title

Polynomial Networks and Factorization Machines: New Insights and Efficient Training Algorithms

Abstract

Polynomial networks and factorization machines are two recently-proposed models that can efficiently use feature interactions in classification and regression tasks. In this paper, we revisit both models from a unified perspective.

Based on this new view, we study the properties of both models and propose new efficient training algorithms. Key to our approach is to cast parameter learning as a low-rank symmetric tensor estimation problem, which we solve by multi-convex optimization. We demonstrate our approach on regression and recommender system tasks.